Συμβουλές για την αγορά κλιματιστικού.


Πριν αγοράσετε κλιματιστικό, καλό είναι να προσέξετε μερικά πράγματα για να χαρείτε την αγορά σας και να απολαύσετε το νέο σας κλιματιστικό για πολλά χρόνια.  Να λοιπόν μερικές συμβουλές για την αγορά air condition.

 

klimatistiko-inverter

 

1. Επιλέξτε κλιματιστικό inverter

Τα κλιματιστικά inverter, λόγω της τεχνολογίας τους μπορούν και διατηρούν την θερμοκρασία του χώρου σταθερή χωρίς τις ενοχλητικές αυξό-μειώσεις των on/off κλιματιστικών.

Τα κλιματιστικά inverter επίσης αν και είναι στην απόκτηση τους ακριβότερα από τα συμβατικά, αποσβένουν την διαφορά της επένδυσης γρήγορα, αφού καταναλώνουν έως και 2 φορές λιγότερο ρεύμα από τα συμβατικά κλιματιστικά.

 

2. Επιλέξτε κλιματιστικό υψηλής ενεργειακής κλάσης.

Η επιλογή ενός καλού κλιματιστικού υψηλής ενεργειακής κλάσης οδηγεί σε μεγάλη οικονομία στο ρεύμα, και γρήγορη απόσβεση του επιπλέον κόστους για την αγορά του. Επιλέξτε κλιματιστικά ενεργειακής κλάσης Α+ ή καλύτερης.

 

3. Επιλέξτε αθόρυβο κλιματιστικό.

Στα φθηνά κλιματιστικά, παρατηρείται θόρυβος τόσο στην εσωτερική μονάδα όσο και την εξωτερική.  Ο θόρυβος αυτός συνήθως είναι ο θόρυβος του μετακινούμενου αέρα (φύσημα) αλλά σε περιπτώσεις με πολύ φθηνά κλιματιστικά ή κλιματιστικά που δεν εγκαταστάθηκαν σωστά, ο θόρυβος μπορεί να προέρχεται και από τα μηχανικά μέρη του μηχανήματος και τότε είναι ακόμη εντονότερος.

 

4. Μην λυπηθείτε μερικά χρήματα παραπάνω.

Η αγορά ενός πολύ φθηνού κλιματιστικού αρχικά φαντάζει δελεαστική, όμως στην συνέχεια αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο, αφού η υψηλή κατανάλωση σε συνδυασμό με την μέτρια απόδοση και άνεση που μας προσφέρει το φθηνό κλιματιστικό θα μας αλλάξουν την γνώμη.

 

5. Επιλέξτε κλιματιστικό με καλά φίλτρα.

Τα φίλτρα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του κλιματιστικού μας, αφού αυτά εξασφαλίζουν την διαφύλαξη της υγείας μας καθώς και υψηλά επίπεδα άνεσης.

Αν μπορείτε να πληρώσετε μερικά παραπάνω χρήματα, επιλέξτε κλιματιστικό με αντί-βακτηριδιακά φίλτρα.

Μια πολύ χρήσιμη επίσης λειτουργία είναι η λειτουργία του ιονιστή, που μας επιτρέπει να καθαρίζουμε τον αέρα του χώρου χωρίς να τον ψύχουμε, ανακυκλώνοντας τον αέρα του χώρου μέσα από τα φίλτρα του (που θα πρέπει να είναι ιονισμού).

 

Να θυμάστε πάντα ότι περνάμε πολλές ώρες τόσο στον χώρο εργασίας μας όσο και στο σπίτι αναπνέοντας τον αέρα των κλιματιστικών.  Πλημμελής συντήρηση σε συνδυασμό με κακής ποιότητας κλιματιστικό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ποιότητα του αέρα (βακτηρίδια, επιμολύνσεις, μετάδοση ασθενειών κ.λ.π.) τα οποία είναι δύσκολο να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν.

 

Επιλέξτε λοιπόν το κλιματιστικό που καλύπτει τις απαιτήσεις σας ανατρέχοντας στις παραπάνω συμβουλές επιλογής κλιματιστικού.

 

Καλές αγορές.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: